Hol kóstoljuk

Országszerte sok-sok borbár és étterem ismerte fel a kadarka szőlőfajta nagyszerűségét, itt őket mutatjuk be, természetesen a teljesség igénye nélkül. Az ajánló folyamatosan bővül, a tippeket Tőletek, kadarkarajongóktól is szívesen fogadjuk. Írjátok meg kedvenc kadarkalelőhelyeteket, hogy bővüljön a lista! info@hungarianwines.eu

Essencia Restaurant, Budapest

A magyar–portugál házaspár étterme idén Michelin-csillagot kapott, a sikerben pedig része van Bartalics Zsolt sommelier-nek és a remek borlapnak is, amelyről természetesen nem hiányzik a kadarka sem. A fine dining étteremben a szekszárdi Tüske Pince 2020-as Harmados Kadarkáját kóstolhatjuk.

www.essenciarestaurant.hu

Palack Borbár, Budapest

A Gellérthegy lábánál található borbár sok borkedvelő kedvenc találkozóhelye – nem véletlenül. A Palack stábja folyamatosan kutatja az újdonságokat, kínálatuk éppen ezért a különlegességre vágyók igényeit is kielégíti. Természetesen tartanak kadarkát, nem is egyet, van például Frisch Kadarka a Hajós–Bajai borvidékről, a 2019-es Év Bortermelője, Koch Csaba pincészetéből, de megtalálható náluk a szekszárdi Eszterbauer Pincészet Sógor Kadarkája is.

www.palackborbar.hu

Vak Varjú éttermek, Budapest

A Vak Varjú étteremcsoport tagjainak mindegyikében kóstolhatunk kadarkát, és ami igazán örömhír a kadarkarajongóknak, hogy a csoport Víg Varjú éttermében sem kell nélkülözniük a mindennapi betevő kadarkát. A név a lokációból származik, az étterem ugyanis a patinás Pesti Vigadóban várja vendégeit pompás enteriőrrel. A Víg Varjú klasszicista kulisszái közt a kiváló Eszterbauer-kadarkákat kóstolva megértjük, hogy e szőlőfajta borai nem csak a kockás abroszon találják meg a helyüket.

www.vakvarju.com

Kadarka Bár, Budapest

Aki annyira szereti a kadarkát, hogy róla nevezi el a borbárt, az rossz borbár-vezető nem lehet… Laurenczy Árpád pedig jól csinálja, a Kadarka Bár évek óta a borkedvelők kedvence, aki oda készül, feltétlen foglaljon asztalt! Többek között az egri Tóth Ferenc, a szekszárdi Tüske Pince és a szekszárdi Németh János kadarkáit kóstolhatjuk a pesti borbárban, hozzájuk pedig könnyű tapasokat falatozhatunk.

www.kadarkabar.hu

Eleven Vinotéka és Borbár

„Egy belevaló, figyelemre méltó kadarka, a pincészet is nagyon büszke rá” – mondja a pécsi borbár csapata a novemberben főszereplő Eszterbauer Nagyapám Kadarkáról. Az Eleven egyrészt vinotékaként működik, de egyben étterem is kreatív fogásokkal, és persze borbár gondosan válogatott borokkal.

www.elevenborbar.hu

VanBoris

A budapesti borbárt és vinotékát igazi lokálpatrióták nyitották kedvenc városrészükben, Zuglóban. A marasztaló hangulatú, családias borbárban harapnivalót, jól válogatott söröket, teákat, kávékat is találunk, a borlapról pedig nem hiányozhat a kadarka sem, a szekszárdi Németh János Kadarkáját biztosan kóstolhatjuk.

www.vanboris.hu

Shiraz Hotel

Aki egy kis egzotikus hangulatú pihenésre vágyik, annak jó választás az egerszalóki wellness hotel. A marokkói hangulatvilágot idéző enteriőr elvarázsol, és szerencsére a szállodában nem olyan nehéz beszerezni egy palack jó bort, mint Marokkóban. Elég csak a szobaszervizt hívni, és a romantikus este tökéletes lehet például egy palack Tóth Ferenc Egri Kadarka Superior 2018 borral.

www.shiraz.hu

A Bor/The Wine

„2015-ben nyitottuk meg bor boltunkat a Nánási-udvarban, amely Rómaifürdőn, a Nánási út 47–49. szám alatt található. Minden nap várjuk Önöket legújabb boraink kóstolójával vagy baráti társaságukat borteraszunkon, ahol bolti árainkon fogyaszthatnak választékunkból házi szóda társaságában.” Az óbudai üzletben kapható és kóstolható többek között a szekszárdi Németh János Kadarkája.

www.onlinebor.hu

Macok Bisztró

Az egri Macok Bisztró nemcsak elhelyezkedése miatt lett népszerű – az Egri Vár tövében találjuk –, hanem kiváló konyhája miatt is. Vitathatatlanul az ország egyik legjobb étterme, borlapja pedig kiváló válogatás azoknak, akik egy helyen szeretnének több egri bort végigkóstolni. Kapható náluk többek közt az egri Tóth Ferenc Egri Kadarka Superior 2018.

www.www.imolaudvarhaz.hu